Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

6.12.2012

Itsenäisyyspäivää

Ihan tavallinen torstai meillä päin tai no, ei edes hernaria ole tänään, joten sen kummempaa Suomi-juhlaa ei kai tulla viettämään. Hyvää itsenäisyyspäivää kuitenkin itse kullekin!

Voin vaan kuvitella miten erilaista olisi herätä Suomessa, katsoa ikkunasta pakkasta silmään. Mombasassa yritän aina huijata itseäni aamuisin mahdollisimman pitkään, pidän ilmastointia päällä, pysyn peiton alla Hippu kainalossa enkä millään haluaisi nousta. Kylmä (tai siis kuuma) todellisuus iskee ensimmäisen kerran, kun avaan kylppärin oven - kostea ja tunkkainen ilma lävähtää vastaan.

Nyt jo kahden ja puolen tunnin päästä heräämisestä istun olohuoneessa, jostain syystä Hipun vaunuissa ennen ollut lämpömittari on jäänyt norkoilemaan tähän pöydälle missä läppäriäni käytän. Siitä sitten aina huokaillen tarkistan kuinka kuuma taas onkaan (just nyt 30,5 astetta), kaikki tuulettimset hyrrää mutta pakoon ei kuumaa pääse kuin ilmastoinnin alle.

Olikohan se maanantai kun annoin itselleni luvan siihen ettei minun tarvitse enää yrittää tykätä Mombasasta. Tämä kuumuus on vaan niin liikaa. Joku toinen ehkä tykkääkin, mutta minulle tämä ei sovi. Tykkään hikoilla kun urheilen, muuten olisi kiva että paita ei olisi aina täynnä hikilänttejä.

Onkohan minun viime aikojen postaukset käsitelleet ihan liikaa hikoilua?

Kapista olisi muutama kiva otos kamerassa, mutta arvatkaa vaan kuinka laiskaksi tämä kuumuus saakaan? Tosin nyt kyse ei ole siitä vaan siitä, että tuholaistorjujat tulivat just ja pieni mieskin heräsi, joten meidän on lähdettävä evakkoon iltapäivään asti. Tuholaistorjuja käy kolmen kuukauden välein, pysyy torakat ja muut iljetykset poissa.

Käykäähän haukkaamassa vähän raikasta happea keuhkot täyteen!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää!!

Voisitko haastatella miestäsi tähän hikoiluun liittyen? Esittäisit muutaman napakan kysymyksen hänen suhteestaan mombasan säähän ja sitten kirjoittaisit tänne. Onko teillä kummallakin yhtä vaikeaa?

Täällä on kaunis talvisää. Ystävien kesken ajateltiin vapaapäivää viettää hyvän ruuan parissa.

Unknown kirjoitti...

t.jenni siis.

jenni kirjoitti...

Pyynnöstä kyllä. Miehellä on vain hieman eri olosuhteet. Aina ilmastoitu toimisto, upouusi auto, joka viilenee hetkessä ja noin niinku muutenkin hieman rennompi ote eloon. mutta paita silläkin on hikilänttejä täysi :)

Annu kirjoitti...

Tunnin päästä ollaan menossa itsenäisyyspäivän jatkoillalliselle noiden kontulalaisten kanssa, isänmaallisesti kreikkalaiseen!