Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

28.8.2013

Kahvi - salamarakkaus vs. hidas tottuminen

Jos Keniassa kahvi maistui ensimmäisestä kupista lähtien yhdeltä parhaimmista elämän eliksiireistä, siis ihan pelkkä Dormansin pikakahvi puhumattakaan kahden lähilempikahvilan cappuccinoista niin Suomessa tämä on ollut aikamoista taistelua. Kotona suodattuva juhlamokka on jotenkin niin laimeaa, juhlamokan tummempi versio kitkerää, katsotaan miltä presidentti maistuu. Ihme ja kumma aina vierailulla kahvi maistuu hyvin. Voisiko rasvaton maito olla suuressa roolissa? Keniassa oli käytössä vain täysrasvainen maito.

Monet kerrat olen mielessäni istuttanut itseni turkulaisen ylpeyden terassille istumaan jokirantaan, täydellistä cappuccinoa nauttimaan. Tänään sen tein. Tässä nyt istun ja voi räkä, cappuccino ei säväytä suuntaan taikka toiseen. Kaunis maitovaahtokuvio ilahdutti, maku vain jätti suun tyhjäksi. Odotanko liikaa? Onko makuaistini jäänyt Mombasaan? Miljöö on paras mahdollinen, kun pitää selän vain tuomiokirkolle päin, jää uusi rakennustyömaa näin näkemättä ja silmien eteen avautuu vain kaunis jokinäkymä. Tää on niin eurooppaa!

4 kommenttia:

pinja_p kirjoitti...

Hyii juhlamokalle ja presidentille! Jacobs kahvi on parasta, enkä suodatinkahvina mitään muuta koskaan juo! :)

jenni kirjoitti...

Onko näin Pinja? Mä en jaksaisi alkaa kaikkiin näihin uusiin kahvimasiinoihin vaan haaveilen siitä vanhasta ja tutun turvallisesta Suomi-kahvista. Mutta joo, mun kahvimaku on monen mielestä kieroutunut muutenkin. Se nestlen peruspikakahvi oli mun mielestä tosi hyvää ennen kuin muutin Keniaan ja maistoin sikäläistä pikakahvia.

minde kirjoitti...

Tumma presidentti VOIS EHKÄ olla susta ihan jees, koklaa! Mä tosin vannon rasvaisemman maidon nimeen, silloin pahempikin kahvi on juotavaa. Hauskaa lukea näitä sun kotiinpaluun tunnelmia muuten!

Aila-mummo kirjoitti...


RASVATONTA MAITOO KAHVIIN ? SEHÄN NÄYTTÄÄKIN JO KAMALALTA.kERMAA SE O
LLA PITÄÄ. TAI AINAKIN KOKOMAITOO,USKO TAI ÄLÄ.Veikon ruokalappu jäi tänne kivelään.Lähetänkö vai tuletteko hakemaan?