Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

23.11.2011

Perunaa ja pasteijoita

Tietotekniset ongelmat ei kun vain jatkuvat, minä murisen ja näppäimistö kieltäytyy toimimasta. Mutta nyt taas jostain kumman syystä keskiviikon aamupäivä tuo toivoa. Kone toimii (liekö syynä 24h tuultin vieressä  sekä yö ilmastoidussa huoneessa, btw - ilmastoinnin on oltava yksi parhaista keksinnöistä pohjalaiselle hikipirkolle).

Kuumuus ei kuin kuumenee ja kosteus tihenee. Yöt ja aamut tuntuvat olevan täysin tuulettomia, minkään sortin ilmavirtausta ei ole ellei sitä sähköllä tuota. Aamulla joogassa neljä aurinkotervehdystä kasteli paidan läpimäräksi, yhden jalan asana sai hikikarpalot valtoimenaan virtaamaan. Paikalliset kaverit naureskelevat ja sanovat, että tämä ei tästä helpommaksi muutu, toukokuuhun saakka ilma on tiheää ja kuumaa. Juomaveden kulutus on noussut, viikossa menee jo 40 litraa vettä meidän kahden kulutuksessa eli reipas viisi litraa päivässä ja mies on valveillaoloajasta noin neljä tuntia viitenä päivänä viikossa kotona.

Joulu lähestyy, kaupoissa on ollut jo kauan aikaa raketteja ja koristeita myynnissä. Aina yhtä ihastuttavia muovikuusia ja kirkuvia jouluvaloja. Not. Minulla on pikkulaatikko täynnä joulukoristeita, mutta taidanpa jättää ne sinne viimeiselle viikolle ennen joulua. Sunnuntaina tosin testasin jo joulutorttujen tekoa, mikä alkoi ihan itse luumuhillon tekemisellä. Tortuista tuli vähän surkuhupaisia, koska oikaisimme vähän ja ostimme pakastealtaasta valmista taikinaa, joka ei sitten ollutkaan niin kovin kuohkeaa.

Tänään jatkan kaverini kanssa jouluruokatestaamista. Olen nimittäin löytänyt veroiseni perunarakastajan täältä Mombasasta. Tämä Suomi-kaverini saattaa olla jopa piirun verran innokkaampi perunafani. Perunarakkauden jakaessamme päätimme kokeilla tuota niin kovin pelättyä ja vaikesti valmistettavaa imellettyä perunalaatikkoa. Eilen hoidin alkujärjestelyt eli keitin perunat (kuorineen, kyllä), kuorin keittämisen jälkeen, muussasin ja jätin ne yöksi keittiökeijujen seuraksi imeltymään ja niinpä vaan aamulla muussi oli mennyt vetelämmäksi ja ilmeisesti imeltymistä oli tapahtunut. Tänään on tarkoitus paistaa itse laatikko loppuun asti, tehdä muutamat joulupasteijat ja ehkäpä saan kaverini myös houkuteltua mutakakun leipomiseen.

Ei kenelläkään olisi mitään punajuuresta valmistettavaa ruokaa mielessä? Semmoista mihin ei tule tuorejuustoa ja paketillista liivatetta, täältä kun niitä ei oikein saa. En ole varmaan koskaan ollut näin aikaisin liikkeellä jouluun liittyvissä asioissa.

3 kommenttia:

pinja_p kirjoitti...

Moikka!
Meillä on joskus tehty tällästä punajuuresta:
http://viltsunruoka.com/blog/1008339/punajuurilaatikko-joulu-07/

tosin ohjeesta ei oo mitää apua, jos sieltä ei löydy paikallisista kaupoista auran tapaista juustoa :)

Ollaan jätetty ohjeesta pois ananasmurska ja munat, ja hyvää tuli! :)

Kaarina kirjoitti...

Punajuuri ja sinihomejuusto sopii niin hyvin yhteen! Kun niitten sekaan laittaa vain sopivan määrän kermaa ja ehkä vähän mustapippuria ja vaikka sipulia, niin saa ihanan laatikon tai kiusauksen aikaiseksi. Punajuuren voi joko laittaa raakana (raastettuna) ja paistaa ruokaa uunissa reilun tunnin, tai sitten esikeitetttynä (vaikka tikuiksi tai viipaleiksi leikattuna), silloin paistoajaksi riittää reilu puoli tuntia.

jenni kirjoitti...

Kiitos kiitos molemmille herkkuvinkeistä, toi homejuusto vaan aiheuttaa hieman ongelmaa. Voin vaan makustella suussa aurajuustoa ja muita ihania sinihomejuustoja. Tänään valmistui ihan perinteisiä punajuuripihvejä, mutta herkkua nekin!