Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

14.12.2011

Joulumieli

Kesällä ostamani läppäri on saapunut takaisin Suomesta Keniaan. Kiitokset vaan kaikille asiassa avustaneille! Tietokoneongelmien jälkeen tuntuu aika luksukselta käyttää vain tätä yhtä läppäriä kirjoittamiseen entisen ulkoisen kovalevyn ja vanhan läppärin osittain toimivan näppiksen jälkeen.

Sähköt katkesivat juuri... Tukahduttava kuumuus iskee samantien, kun niskan takana ei tuuletin pyöri. Mitenköhän selviän tästä päivästä? Olen lupautunut valokuvaamaan ystävän järjestämää hyväntekeväisyystapahtumaa, joka järjestetään päiväsaikaan ulkona. Noh, hyvän asian puolesta, mutta viisi tuntia hikoilua auringon alla voi olla vähän liikaa. Päivälämpötilat kipuavat jo sinne 40 asteeseen, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja ilma on tiheääkin tiheämpää, tunkkaista ja niin kosteaa.

Marraskuun lopussa intouduimme Mombasassa tapaamani suomalaisen tytön kanssa kokeilemaan muutamaa jouluruuan valmistusta suhteellisen hyvin tuloksin. Keittiössä raikasi Jari Sillanpään joululaulut (muutakaan ei löydetty siihen hätään) ja me häärättiin ja suunniteltiin joulumenuuta. Sitten tuli joulukuu, Zanzibar ja entistä kuumempi. Joulumieli hävisi jonnekin. Muutaman tutun kotona on muovikuuset koristeltuina, kimmeltävät koristeet ripustettuina ympäriinsä, kaupoissa (lue kaupassa) soi välillä joululaulut, mutta kaikki on niin kovin maltillista. Käsittääkseni Keniassa joulua juhlitaan suurimman osan väestöä kesken (muslimit ja intialaiset jättävät välistä), juhlinta keskittyy 25.päivään ja aatto on ihan normaalipäivä.

Minä haaveilen kuusentuoksusta, pimeydestä, lumesta ja kylmyydestä. Villasukista, viltin alle kääriytymisestä ja kuuman juoman juomisesta. Kynttilöistä ja suklaasta, joka ei ole sulanut jo kymmentä kertaa.

Ehkäpä katan meille jouluaterian makuuhuoneeseen, laitan ilmastoinnin täysille ja nautin vaihteeksi illallisesta ilman hikoilua.

Sähkölasku on muuten noussut melkein 100 eurolla sen jälkeen, kun aloimme käyttää ilmastointia öisin. Viileän yön hinnaksi voi siis laskea 3,3 euroa.

Koirat makaa päivät edes hieman viileillä kivilattioilla sisällä ja hiukan innostuvat menemään ulos auringon laskeuduttua.

löydä tässä sitten joulumieli, vaikka aikamoinen rauhan valtakunta mielessä asustaakin.


4 kommenttia:

Arja-täti kirjoitti...

Jenni, meilläkin on joulutunnelma hakusissa. Ei pakkasta, ei lunta,mutta kosteata ja pimeää. Vesisadetta päivästä toiseen kunnon tuulen kera,lämpötilat muutamassa plusasteessa. Hyytävää! No,reilu viikko armonaikaa, vihreät nurmet edes pieneen valkoiseen peitteeseen pakkasen kera. Jouluista tunnelmaa odotellaan! t. Arja ja Leif

Emppa kirjoitti...

Taalla naapurissa joulumieli on loytynyt sahkokatkoista ja niiden aikana paalla olevista enekelikelloista :D

Anonyymi kirjoitti...

Mekin odotetaan joulufiilistä. Sadetta ja mustaa, plaah.
Terkut kiireiseltä,

Elina

jenni kirjoitti...

Arja - te olette vaan viime vuosina saaneet Turussa poikkeavan valkoisen joulun:) Jos nyt oikein muistan niin minä olen viettänyt valkeaa joulua viimeksi viisi vuotta sitten. 2007 Kuopiokin oli lumeton ja 2008 Turku. toivotaan silti parasta ja valkeaa joulua koko Pohjolaan!

Emppa - Heh, meilläkin meni just nyt sähköt. Lähes joka päivä on edes puolen tunnin katkos, mutta yleensä useamman tunnin ja lähes aina keskellä päivää, mikä sitten taas lamauttaa paljon toimintaa.

Elina - Toivottvasti kiire hellittää pian ja joulu rauhoittaa mielen!