Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

11.9.2012

Räkäkadut Suomessa

Sitäpä minä vaan, kun olin kaveria tapaamassa ja kerroin Suomi-lomastani hälle, niin jätin kertomatta sen mikä eniten hyppäsi tänä kesänä silmille. Johtuiko se silmille hyppääminen sitten siitä etten itse ollut menossa mukana vai olenko nyt ollut jonkun maagisen ajan poissa Suomesta, jotta asia jotenkin hyppäsi silmille niin räikeänä vai mitä, mutta herranjestas sitä juoppojen määrää.

Ilta yhdeksän jälkeen ei kaupungilla juuri selvää aikuista vastaan kävellyt, vastaan tuli kyllä remuavia ja kovaäänisiä känniläisiä, ympärilleen kuseskelevia miehiä, kaikenikäisiä pariskuntia suuteloimassa kitarisoja ja kourimassa takapuolia, harittavia katseita ja kompurovia askeleita.

Keniassa on jokseenkin ihan normaali näky nähdä lapsia illalla ravintolassa, Suomessa minulle tuli pelko, että viranomaiset tulevat ja vievät lapseni minulta, kun sen niin myöhään olen ravintolaan (ruokaravintolaan) ottanut mukaani ja kärräilen ympäri humalaisia katuja mukanani. Viimeisinä päivinä ei sitten enää huvittanutkaan ottaa vauvaa illalla syömään, mieluummin haki takeawaynä ateriansa.

En tuomitse alkoholin käyttöä, rakastan itsekin sitä rentouden tunnetta, joka muutaman lasin avulla nousee, mutta kiesus miksi pitää räkä poskella örveltää, juoda nimenomaan sen takia, että se räkä siellä poskella roikkuisi?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sama havainto!Jotain on pahasti vialla tuon alkoholinkäytön suhteen.
Aineellisesti asiat liian hyvin, henkisesti huonosti.

Supi-suomalainen

Arja-täti kirjoitti...

Ikävä myöntää, mutta olet ollut silmät auki.Viikonloput varsinkin on keskustassa epämukava liikkua.Eikä ole kyse vain nuorisosta, suomalaisessa ilonpitokulttuurissa on pahasti pielessä asioita. Pahoinvointia on monessa mielessä olemassa.

Finn for life kirjoitti...

I hear you. Kumma kun sitä Suomessa asuessa ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota, mutta nyt tuo kännisyys suomalaisessa kulttuurissa rävähtää silmille aika räikeästi

jenni kirjoitti...

Supi-suomalainen - ainahan tämä aihe nousee pinnalle, nyt sen näkyminen katukuvassa vain jotenkin hyppäsi silmilleni erityisen vahvasti. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla mikä siellä perimmäisenä syynä piilee.

Arja-täti - nimenomaan kyseessä ei ollut vain nuoriso vaan kaikenikäiset ja näköiset suomalaiset, ja onhan se epämiellyttävää liikkua räkäklimppien ja virtsanhajun seassa, yöks.

Finn for life - niin, ennen en minäkään ole asialle antanut sen enempää painoarvoa, mutta nyt ajattelen ettei se ole mukavaa kun kadut valtaa humala jo alkuillasta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa katukuva on muuttunut lähivuosina. Jotain meidän yhteiskunnassa ja perheissä on pahasti pielessä,kun vertaa vaikka kenialaiseen?

Supi-suomalainen

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa eletään Hälläväli tyyliin.Kukaan ei välitä mistään mitään. Tavoitellaan vain omia etuja.Päättäjät hyviä esimerkkejä.Suomi on voinut pitkään jo huonosti, nyt se alkaa näkyä ja nähdään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! netissä on hyvä juttu suomen alkoholikulttuuri on oksettava.
Kannattaa lukea!

Unknown kirjoitti...

Niinpä..meilläkin jäänyt myöhäiset illalliset ravintolassa, kesällä olisi niin ihanaa kävellä kaupungissa, käydän syömässä jne. mutta meillähän se on niin, mitä lämpimämpi päivä, sen enempi kännejä...kadehdin ulkomaalaisten iltoja lasten kanssa!!

Anniina kirjoitti...

Ompas ikävää :(