Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

5.7.2013

Kun helle pehmensi pään

Tietoisuus rajallisesta ajasta Mombasassa saa hymyn huulille. Hymyn, koska tietää, että tämä ajanjakso on tulossa päätökseensä. Jokapäiväinen arkiturhautuminen voi ehkä olla poissa pian. Tärkeimmäksi hymyn perustaksi pääsee kuitenkin kiitollisuus tätä oman elämäni sekasorron aiheuttajaa eli Mombasaa kohtaan. En ehkä vielä ihan tiedä kuinka suuri vaikutus kaikella tulee olemaan, mutta se on totta aina, että Hippunen syntyi täällä, asui ensimmäisen vuotensa, otti ensiaskeleensa, istui joulupukin polvella, nauroi ääneen Nairobissa, maistoi ensimmäisen perunansa, joi lehmänmaitohuikkansa, antoi lujan halauksensa ja märän pusunsa.

Minulle tulee takuuvarmasti ikävä arkilounaita miehen ja Hipun kanssa lähikahvilassa. Siellä missä kaikki huutelevat Hipun nimeä jo kaukaa ja ruoka on lähes aina hyvää.

En tiedä miten opin ajamaan hissuksiin sääntöjä noudattaen, olemaan ottamatta jokaisesta tilaisuudesta vaaria.

Mombasassa alkaa olla paras aika vuodesta. Se aika, kun haluaa olla ulkona. Ja uskokaa vaan, sitä ei tapahdu usein. Parin sadekuukauden jälkeen ilma on vähemmän jähmettynyt ja tuskainen. Lämpö tuntuu helteeltä, ei tukahduttavalta ikihieltä.

Ps. Mun lapsi on alkanut työntämään päätänsä veteen, pienessä kahluualtaassansa. En oikein tiedä kuinka suhtautuisin. Oppiikohan se noin ihan ite, että veden alla pidätetään hengitystä?

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuo kosteusprosentti taitaa vaikuttaa enemmän siihen että miltä sään tuntee ja tietysti tuulikin helpottaa...:)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon onnea Jenni ja ihanaa syntymäpäivää! Kenties viimeiset synttärijuhlat Mombasassa??
Nauti päivästäsi!

-Jenni S.

PS. toi puhelinyhtiöiden laskujen perille löytämisen vaikeus ulkomailla on näköjään yleismaailmallinen ilmiö... Tuttua touhua, vaikkakin toi 7 kuukauden viive on kyllä jo aikas huima.

jenni kirjoitti...

Juhani H - juurikin näin, täällä kosteusprosentti huitelee aina korkealla, mutta just nyt tuuli ei ole kuuma ja muutaman lämpöasteen lasku tekee ihmeitä.

Jenni S - eikä? muistatko sä mun synttärit??? Kiitos onnitteluista!!! Mä muistelen, että sun on syyskuussa, olisiko voinut olla 21??

Anonyymi kirjoitti...

Hämmästelen itsekin noiden syntymäpäivien muistamista, kun en aina muista mitä tänään pitikään tehdä :)

Melko hyvin, syyskuussa kylläkin mut 29. päivä.

Ihanaa, kakun ja skumpan täyteistä päivää sinulle!

-Jenni S.