Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

12.7.2013

Sitä saa mitä tilaa

Alkuviikosta haikailin hummuksen ja tahinin perään niin kuin aina tasaisin väliajoin teen.

Toissaviikolla istuin iltaa muutaman kaverin kanssa, kuuntelin mitä surullisimpia sairaustapauksia ja hiljaa olin kiitollinen siitä ettei minun pieni ole ollut kipeä.

Eilen kaupassa olin hämilläni kylmähyllyn edessä. Kylmähyllyssä oli vaikka vallan mitä uutuuksia, niin hummusta kuin tahiniakin. Kokeiluun lähti heti hummus. Maku oli njääh, mutta silti positiivinen.

Keskiviikkoiltana lapsi hehkui kuumuutta. Kuumetta oli, eilen vähän enemmän. Mies meni lähilääkäriin, jotta malariatesti voitaisiin ottaa. Malariatesti oli negatiivinen, mutta verikoe osoitti sen, että kaikki ei ole kunnossa, lääkäri määräsi antibiootit vaikkei tiennyt mihin ja mitä varten. Minä kieltäyduin antibiooteista, koska en ymmärtänyt miksi niitä tulisi ottaa, varmuuden vuoksi ei ole perustelu. Joskus kun voi käydä niin, että antibiootit tekevät vain pahaa, jos sairauden syyksi paljastuukin joku, jota just sillä antibiootilla ei voi hoitaa.

Tänään Hippu oli vielä kuumempi. Mombasa on onnekas siinä mielessä, että täällä on yksi erittäin hyvämaineinen ja pidetty lastenlääkäri, hyvin kiireinen ja työlleen omistautunut. Lääkärin tapaaminen toi diagnoosin, nielutulehdus. Verikokeet osoittivat sen olevan virusperäinen, joten lääkkeeksi hän määräsi tulehduskipulääkettä ja antihistamiinia. Tämä lääkäri kehotti jättämään antibiootit rauhaan ja odottamaan muutaman päivän kunnes tulehdus rauhottuisi toisten lääkkeiden avulla.

Mies oli ottanut lomaa eiliseksi ja täksi päiväksi. Meidän oli tarkoitus mennä yhteen uskomattoman upeaan paikkaan sekä snorklaamaan ja sukeltamaan. Koko reissu kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Epäilinkö liikaa vai kuinka just nyt tuli Hipun eka sairastuminen?

Välillä tuntuu, että asiat tapahtuvat vähän liiankin paljon sen mukaan miten ne on itse mielessään pedannut. Niin hyvät kuin pahat. En toki toivonut Hipun sairastumista, mutta viime aikoina olen usein miettinyt kuinka onnekas ja onnekkaita ollaan oltu, kun Hippu on välttynyt kaikilta pöpöiltä ja sairauksilta mitä monet kaverinsa ovat sairastaneet.

Ei kommentteja: