Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

10.8.2011

elämä on

Yksi etutassuton koira, toinen hulivilipoika, kolmas raivopäähaukkuja ja neljäs porukan poliisi. Taustalla sirkkojen ikuinen siritys, moskeijan ilohuudot ja pitkät luritukset kutsumassa ihmisiä ramadanin ajan yöherkuille. Mies koneensa ääressä, tekemässä töitä. Minä hääräämässä keittiössä (tänään valmistui kukkakaalimuussia, avokadosalaattia, munakoisofetapaprikahamppareita ja miehelle reilu siipale lihaa). Arki on täällä. Aina ihan yhtä samanlaista kuin aina ennenkin - odottamattomia yllätyksiä, ainaista säätämistä ja karvakorvien rapsutusta.

Hoitokoiranarttu teloi etujalkansa ollessamme Suomen lomalla, kaikki tassun neljä (varvas) luuta ovat murtuneet, raukkaparka jäi viikoksi ilman asianmukaista hoitoa ja nyt parin viikon lastotus on takana. Kaulassa kauluri ja lauantaina alkoivat poloisen ekat juoksut. Ei hyvä yhdistelmä. Luonne on vielä tällä paralla niin kovin herkkä. Maanantain eläinlääkärireissulla jalkaan laitettiin uusi lasta, koira rauhoitettiin sitä varten ja rauhoituksesta herääminen oli hyvin stressaavan oloista. Maanantai-ilta meni Nallella itkiessä ja vaikeroidessa, nyt kaksi päivää on mennyt nukkuessa, masentuneena. Jalka on vuorattu sukalla ja muovipussilla ja päiväsaikaan kauluri on ollut naulakossa, jotta koira saa pidettyä itsensä puhtaana. Suurta draamaa koiran elämässä on vietetty. Minä olen ollut vierellä valvomassa koko ajan, onneksi Nalle tykkää nukkua tuolini alla.

Minun päivät ovat olleet siis suhteellisen leppoisia, kotihiirenä häärimistä, enkä valita siitä ollenkaan. Tämän hetken tavoitteita ovat Nallen tassun toimintakuntoon saattaminen, syksyn suunnitelmien miettiminen ja sitten tämä suuremman luokan puuha eli netistä seuraamieni foorumeiden päivittäminen. Kuukauden mittainen nettitauko teki tehtävänsä - voi elää ihan hyvää elämää ilmankin, takaisin nettieloon herääminen on tuntunut jopa vastenmieliseltä ja turhalta, mutta aina tähän koukuttuu vaikka miten pyristelisi vastaan.

Ei kommentteja: