Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

19.8.2011

Toimiva koti

Heh, hieno talo meillä on joo. Moni kakku päältä kaunis ja sitä rataa.

Talomme hienouksia ovat muun muassa:

Alakerran vessa, joka ei toimi. Joko hana vuotaa tai sitten vessa ei vedä ja vessa ei ole vetänyt viimeiseen kahteen kuukauteen. Hädän yllättäessä ei auta kuin kivuta yläkertaan.

Torakoiden ja termiittejen syömät kalusteet, kaikkialla talossa. Joka toinen pöytä tai tuoli on vähän hatara, koska se on ontto sisältä, termiitit syövät kaiken mitä eteen tulee, mieluiten puisena.

Kalterit jokaisessa ikkunassa ja ovessa, jokaisessa parvekkeessa, kaikkialla. Ovissa on siis se normiovi ja sen jälkeen kalterit, joissa on munalukko. Avaimia meillä on talossa parikymmentä. Miettikääs, jos tulisi hätä päästä ulos, vaikkapa tulipalo. Et pääse millään. Paitsi, jos onnistut tulemaan alakertaan ja selviydyt avaamaan ovet ulos. Meillä on ne parikymmentä avainta, mutta meillä ei ole avainta porttiin, josta talon pihaan saavutaan. Avain on aina joko talonmiehellä tai sitten vartijalla. Meillä ei myöskään ikinä ole avaimia mukana, kun poistumme kotoa. Tällä hetkellä minulla on niin sanotusti oikea kotiavain vain lapsuuden kotiini, ihan kaksin kappalein. Ehkä se tasoittaa tilanteen.

Keittiön kaikki kaapit ovat tyhjiä. Osaksi termiittejen ja torakoiden takia ja osaksi siksi, että Keniassa taloissa keittiön yhteydessä on usein ruokakomero, ruokahuone. Siellä kaikki on kätevästi käden saatavilla ja näkyvillä, me likey!

Meidän makuuhuoneen kylppäri on tosi kiva ja ihan hienokin, mutta suihku ei toimi. Vieläkään ja tuskinpa tulee ikinä toimimaankaan.Vedenpaine on niin olematon, että sitä ei voi käyttää ja vedenlämmitinkään ei toimi ja tuskin sekään tulee ikinä toimimaan.

Veden lämpötilaa ei voi säädellä mistään hanasta, paitsi siitä yhdestä toimivasta suihkusta, jos on muistanut laittaa lämmittimen päälle. Suihkuun mentäessä on ensin laitettava lämmitin päälle ja juuri ennen suihkua vielä pumppu, joka takaa edes jollain tapaa siedettävän vedenpaineen.

Talon suunnitelu on onneksi onnistunut. Läpivedon saa lähes kaikkiin huoneisiin, ikkunoita on melkein jokaisella seinällä, huoneet ovat korkeita ja lämpötila pysyy viileänä.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Menes kattomaan uudestaan plikka.
Toimii nykyään aikas paljon noista sun epäkuntoisista laitteista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Jenni! Bongasin jokin aika sitten sattumalta tämän sun blogin. Olen siis Heidi ja vietin siellä Mombasassa 9 kk ja palasin Suomeen juuri niinä aikoina kun sinä saavuit sinne. Miehesi ehdin tavata ja minun mieheni (Jaakko) oli teidän mukana ainakin siellä epäonnisella kalastusreissulla. Lueskelen juttujasi ristiriitaisin fiiliksin, välillä tulee kova kaipuu sinne, välillä olen onnellinen että ollaan Suomessa. Samoja vaikeuksia jne tuli meilläkin päivittäin vastaan. Kiitos kun kirjoitat, on mahtava lukea juttujasi :)

Missä talonne sijaitsee? Nyalin puolella ilmeisesti? Me asuimme ekat 3 kk talossa, jossa Matias nyt asuu. Siellä korjasimme jatkuvasti vuotavia hanoja, suihkuja, vessoja ja vaatteemme homehtuivat kaappissa.. Viimeiset puoli vuotta saimme onneksi asua Tamarindissa ja siellä ei näitä ongelmia ollut! Ei ollut edes niitä ihania kaltereita :)

Haaveilen kovasti lomareissusta sinne, minua kiehtoo ajatus tulla sinne turistina tuttuun paikkaan. Meillä kun aika meni 90% töissä niin tuntuu että jotain jäi kokematta ja näkemättä.

Toivottavasti kotiudutte ja viihdytte siellä. Se on maa jota samaan aikaan tunsin rakastavani ja vihaavani!

-Heidi

jenni kirjoitti...

Heidi - onpas kivaa kuulla sinusta! Joo, vaatiihan tämä valtavasti sopeutumista, mutta onneksi nyt alkaa jo sujumaan ja ehkä se kulttuurishokin kuherruskuukausi pääsisi pian kukoistukseensa. Me asutaan ihan Nyalin AAR-klinikan takana, sopivasti Nakumatin lähellä.

Heh, aika kuvaava tuo viimeinen lausahduksesi. Samoilla fiiliksillä mennään täälläkin. Tulkaa ihmeessä käymään, meille ainakin mahtuu kylään! Terveisiä Jaakolle!