Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

16.6.2012

Illan pulputus

Lauantai-illan huumaa on salaatti halloumilla ja mangolla, vielä jokseenkin kaukana haaveissa häämöttävä lasillinen valkoviiniä (olen turhan laiska etsiäkseni tietoa siitä kuinka nopeasti se häviää kropasta ja maidosta), vauvan rähmivä silmä ja joka puolella huseerava Martti. Päivät siis soljuvat eteenpäin ilman havaintoa siitä mikä on viikonpäivä, ehkä tuo kotona oleva mies paljastaa kyseessä olevan viikonloppu. Mutta siis tämä on hyvä just näin, vaikka olisin kyllä voinut matkata Suomeen täksi kyseiseksi lauantaiksi tanssimaan ystävien rakkaudelle. Onnea tuoreelle hääparille!

Mies oli torstain Nairobissa, tavoitteena saada paperiasioita Hippuselle kuntoon. Mombasan sairaalasta saimme syntymätodistuksen, joka ei kuitenkaan ole validi ennen kuin ulkoasianministeriö on lyönyt siihen leimansa. Leiman lyöminen osoittautui useamman päivän prosessiksi, koska ministeriön tulee ensin tarkistaa, että syntymätodistuksen kirjoittanut henkilö on ollut pätevä tehtäväänsä. Leiman saatua syntymätodistus kiikutetaan Suomen lähetystöön, jossa vain tietyt henkilöt voivat jälleen todeta todistuksen kelvoksi ja lähettää sen eteenpäin Suomeen, jossa taas maistraatti kirjaa Hipun väestörekisteriin ja antaa henkilötunnuksen. Henkilötunnuksen saatuamme saamme matkata koko perhe Nairobiin hakemaan passia. Passin hakeminen ei ole mikään yksinkertaisin juttu täällä, ainakaan oman kokemukseni mukaan. Mitä vaan voi sattua, itse hain omaa passiani neljä eri kertaa, kolme matkaa Nairobiin Mombasasta ja vasta viimeisellä kerralla tärppäsi ja pääsin tekemään itse haun, jonka jälkeen sain passin, joka oli merkitty kakkospassiksi. Ei mennyt putkeen. Pitänee siis toivoa, että tällä kertaa passin hakeminen olisi yksinkertaisempi prosessi. Haluamme nimittäin matkata Suomeen elokuussa.

Vesitilanteemme on edelleen yhtä kehno kuin aiemminkin, naapuri ei ole tehnyt asialle mitään moneen viikkoon. Mies on saanut sillä välin hommattu suhteellisen luotettavan vesitankin tuomaan meille vettä säännöllisesti, vesilaskut ovat nousseet kymmenestä eurosta yli sataan euroon kuukaudessa.

Pieni mies vaatii nyt huomiota, heippa!




Ei kommentteja: