Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

23.5.2013

Saalis


Jihaa! Olen oikein tyytyväinen päivän saaliiseen. Kannatti hikoilla. Olisin hitusen kyllä toivonut, että olisin voinut hankkia muutaman samanlaisen korin, mutta kaikki on aina niin uniikkia, että! Monelle kauppiaalle on myös taloudellinen mahdottomuus pitää varastossa paljoa tavaraa.


Nämä korit ovat siis ihan ehtaa käsityötä ja luonnontuotetta. Ruskeahko kori on baobab-puusta tehty. Jopa nuo värit ovat baobabbia. Sen lehdistä, hedelmästä, rungosta ja oksista. Toinen kori on taas "shissa"-jotain kasvia. Semmoista ananaspuskan näköistä kasvia. Siitä materiaalista tehdään täällä paljon juttuja.



Mahongista valmistettuja astioita, tarjoiluvateja. Ihan vaan rehdisti kenkälankilla värjättyjä. En sitten tiedä kuinka uskaltaa mitään syötävää noihin tarjolle laittaa. Myyjän mukaan kaikki kuiva ruoka on ihan ok.


Olen vähän turhan paljon innostunut koreista. Olen tässä muutaman viikon aikana hankkinut kymmenen uutta koria.


Nämäkin korit ovat shissasta tehtyjä. En tosiaan tiedä edes miten tuo kasvin nimi kirjoitetaan. Paljon aina vaan ässä suhisee, kun sen nimen kuulee.


Nuo ruskeat pikkukipposet haaveilen asettelevani yöpöydälle, kylppäriin ja ehkä joskus jopa työpöydälle. Niihin sitten aina asettelesin kauniisti koruni, kun ne riisun (as if!). Mun korut on aina kaikkialla. Parhaillaan kukkaropussukan pohjalla killuu yhdet korvikset, hoitolaukun yhdessä taskussa toiset, olen tosi huono pitämään korviksia. Ne jotenkin tuntuu liikaa.


Pieni mies tuntee asettelun salat ilmeisesti paremmin kuin minä. On nämä mun pojat Hippu ja Martti semmoisia kylkitakiaisia ettei tosi. Aina vierellä. Onneahan se on.

Hippu on tällä viikolla ensimmäistä kertaa osoittanut merkkejä siitä, että äidin seurassa pitäisi vaan olla. Hirmuinen parku alkaa jos jätän Hipun meidän kodinhoitajan kanssa.

Mutta siis, eikö ollut ihan hyvä saalis? Tekisi melkein mieli pistää arvonta pystyyn. Että kuka arvaisi lähemmäksi mitä nuo kaikki yhteensä maksoi? Minä tykkään reiluista hinnoista, vihaan yliampuvia hintapyyntöjä ihan yhtä paljon kuin toisen hädällä ratsastavia pilkkahintoja. Hinnoittelu on silti vaikeaa. Itse pitää vaan aina käytännössä päättää mitä haluaa tuotteesta maksaa, myyjillä ei usein ole varaa olla ottamatta maksua vastaan, vaikka voitto olisi vain 10 senttiä tai ei voittoa ollenkaan.

9 kommenttia:

Annu kirjoitti...

upeita koreja. meitä jotenkin huvitti e-afrikassa se, että puutuotteiden sanottiin jostain syystä aina olevan ebenpuuta ja samaan aikaan siinä kojun vieressä joku veteli uutta kenkälankkikerrosta kippojen pintaan. tokihan sen painostakin arvasi, että jostain muusta puulajista on kyse. eikä se nyt hirveästi haitannut, kun tiesi, mitä ostaa.

Hilkka kirjoitti...

Asiahan on nyt niin, että tässä postauksessa mua kiinnostaa eniten, että mitkä teräsmiehen kalsarit Hipulla on jalassa (vaikka täytyy sanoa, että tuotteet on myös hienot!)

Ruusunen kirjoitti...

Taitaa olla sisal-kasvia tuo toinen. Siitähän on tehty (tai tehdäänkö edelleenkin) köyttäkin ja käytetään paljon koreihin ja muuhunkin punomiseen.

jenniuu kirjoitti...

Annu - juuri näin, ebenpuuta aina. Minä arvostin tämän myyjämaman rehellisyyttä ja ostin nuo astiat, joista olen aina tykännyt :)

Hilkka - teräsmiehen kalsarit on niinkin ihmeelliset kuin mustat legginsit, ihan tuolta H&M:ltä, Brysselistä. Täällä on ihan järkky paljon moskiittoja tällä hetkellä, sadekauden harmitus. Housut jalassa saa edes vähän suojaa.

Ruusunen - sisaltapa hyvinkin. Kiitos avusta :),köyttä siitä tehdään edelleen, köydestä taas näkee tehtävän vaikka mitä, esimerkiksi sillä punotaan tuoleihin ja sohviin istuinosat.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ollut turha ostosreissu! Mielettömän hienoja koreja!! Ihania värejä! Ja eihän se haittaa, vaikka niitä olisikin tullut jo useampi ostettua, koreja tarvii kotona aina ja joka paikassa!
-Jenni S.

Aila-mummo kirjoitti...

Onkohan tuo korihullus sukuvia?IHANIA kaikki

Anonyymi kirjoitti...

IHANIA koreja.
Voisit tuoda tommoisia kahvallisia koreja suomeen olisi aika kiva kesäkassi!
Taitaa olla sukuvika tuo korien
keräily.
Kullanmuru tutkimusmatkalla.
Heinäkuuta odotellaan.
Täälläkin on kesä 26 lämmintä.
Terkkuja!
- mummi -

jenni kirjoitti...

Jenni S - ei ollut turha reissu, ei. Luotan siis siihen, että koreja ei voi olla liikaa :)

Mummo - aaah, nyt ymmärrän itseäni paremmin. Minkä sitä geeneilleen voi? Tosin minulle on kerran käynyt tämä sama mania maljakoiden kanssa.

Mummi - Tarkoitatko tota rusehtavaa vai sinertävää? Sinertävää en ole nähnyt aiemmin missään, mutta noita toisenlaisia on täällä enemmänkin ja helposti vielä saatavilla.

Anonyymi kirjoitti...

Molemmat käy!
- mummi -