Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

6.5.2013

Pilipilipom.

Sataa, sataa ja sataa. Huomenna tulee viikko siitä, kun sade alkoi. Välillä on muutaman tunnin tauko ja sade jatkuu, pari päivää on tullut lähes tauotta vettä. Mombasa on pimeä ilman aurinkoa, vaikka nurmi ja kasvit lähes häikäisevät vihreydellään.

Viime viikolla meillä oli ilonamme huipputyyppejä. Sateen keskellä on vaikea tehdä mitään täällä kastumatta. Mombasa on ihan ulkoilmapaikka, sisätila-aktiviteetteja kodin ulkopuolella ovat vain keilaus ja leffateatteri tai on kai niitä, me ei olla vaan keksitty niitä. Sadetta uhmaten kävimme kuitenkin vappupäivän kunniaksi kävelyllä vanhassa kaupungissa, rannalla pariin otteeseen ja lauantaina teimme onnistuneen löytöretken Kilifiin (pieneen uinuvaan kalastajakylään pohjoisemmassa). Näemmä sitä jo parissa vuodessa jumittuu tapoihinsa, olemme aina vierailleet yhdessä ja samassa paikassa Kilifissä. Tällä kertaa etsimme TripAdvisorissakin kehuttua ravintola Nautilusta. Kannatti. Leppoisa iltapäivä meren päälle rakennetussa pienessä ravintolassa oli taattu. Ruoka hyvää ja viini viileää. Paikka oli ilmapiiriltään lapsiystävällinen, mutta hiukan sitä hirvitti olla veden päällä, ei paljoa Hippu päässyt tutkimusmatkoilleen.

Minä en ole kokenut tälläistä sadetta vielä. Kuluneet vuodet ovat olleet suhteellsen kuivia. Kuumuudesta ei ole tarvinnut huudella, viime lauantaina lämpömittarimme näytti ennätyslukemat, 23 astetta. Sauna teki hyvää, vesi altaassa tuntui suorastaan jäätävältä.

Pitänee vielä mainita, että ahkeroimme viime vuoden tapaan taas tänäkin vuonna vappumunkit. Jam! Niin ja talomme on ihmeellisen hiljainen. Pitkäaikainen kämppiksemme lähti viime yönä takaisin Suomeen. Haikeus. En osaa edes ajatella mitä kaikkea sitä mielessään käy, kun tälle maalle on aika jättää hyvästit. Mahtaa olla ristiriitaista. Niin paljon turhautumista, itkupotkua ja raivoa. Niin paljon rakkautta, ystävällisyyttä, kauneutta ja elämää. Poikamme syntymäpaikka ja elämän ensimmäinen vuosi. Avioliittomme ensimmäiset vuodet. Suhteemme suurimmat turhautumat ja onnellisimmat hetket. Niin paljon elämää.

Muikeaa toukokuuta, aurinkoa ja energiaa!

Ei kommentteja: