Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

18.5.2012

Ihan tavallinen perjantai

Perjantai, kuinka aina tuntuu olevan perjantai ja viikonloppu edessä? Ja silti aika tuntuu matelevan. Kuukausia sitten tehty sopimus Hippusen kanssa siitä, että hän syntyisi laskettuna päivänä on alkanut epäilyttämään minua. Mitä jos Hippusta ei huvitakaan tulla ulos vielä? Minkäänlaisia merkkejä synnytyksen lähestymisestä ei ole ollut. Liikun suht helposti vaikkakin hitaasti, mihinkään ei kolota tai satu sen enempää ja olo on fyysisesti hyvä vaikkakin valtava. Mieli on vain malttamaton. Huomaan ajatuksieni kääntyneen sisäänpäin, itseeni ja vauvaan, mieheen ja meihin. Olen käynyt paljon mielessäni läpi mieheni ja minun parisuhdetta, sen alkua ja kaikkia niitä haaveita mitä meillä silloin oli, yhdessä ja erikseen sekä kaikkia niitä asioita mitä meillä on nyt, haaveita ja suunnitelmia, tulevaisuutta, jossa ei ole enää vain me kaksi ja koirat.

Aamupäivän kahvihetki lempikahvilassa, tunnistaako joku tuon keskimmäisen hepun?
Ihan tavallinen perjantai ei ehkä pidä paikkaansa, tänään on tapahtunut jo niin monta asiaa. Putkimies on tullut parin viikon tauon jälkeen jatkamaan työtään ja ehkä vielä joku päivä meilläkin on taas vesitilanne ennallaan. Siihen saakka sinnitellään ja käydään minuuttisuihkussa, annetaan ulkokukkien kärvistellä suolavesikastelulla ja auton kuraroiskeilla.

Vihannespesu grilli-iltamaan varautuen, minun nakkini on valmistaa paahdettuja kasviksia couscousilla.
Olemme myös ehkä aloittaneet sodan toisenkin puolen naapuria kohtaan, lehmäsodan. Tällä puolen meillä on tontti, jossa on kolme taloa ja niiden takana on yksi tyhjä tontti. (Toisella puolellahan naapuri aloitti meitä vastaan eripuran rikkomalla vesitankkimme.) Noh, me saimme vihdoin tänään kunnan miehet vierailulle, koska tyhjällä naapuritontillamme on ollut lehmiä vuodenvaihteesta saakka, nyt ne ovat vaan lisääntyneet ja niistä ei pidetä oikein hyvää huolta eli ne haisevat ja paljon. Kävi ilmi, että ne kuuluvat naapurillemme. Kunnan miehet antoivat kolme päivää aikaa päästä lehmistä eroon ja jos lehmät vielä kolmen päivän jälkeenkin ovat tontilla tulee poliisi ne hakemaan. Jaiks, minua hiukan hirvittää. Kyseessä on ehkä reilu kymmenen lehmää. Mitä jos ne naapurit suuttuu meille ja vaikka myrkyttää meidän koirat?

Viikon kestäneiden sateiden jälkeen on niin kovin vihreää ikkunan toisella puolella.
Ollaanko me liian vaativia ja nirsoja? Onneksi laki on puolellamme, asuinalueella ei saa pitää karjaa ilman erikoislupaa. Ja ihan rehellisesti voin todeta, että lehmistä lähtevä haju on karmiva, niiden suoja on vielä rakennettu meidän tontin aitaa vasten, joten siinä ne lehmät sitten ammuu, märehtii ja tekee jätöksiään.  Kärpäsiä täällä on näin sadekauden aikaan paljon, mutta veikkaanpa että lehmät niitä myös lisäävät. Verannalla oleskelu on siis muuttunut navetta-asioinniksi.


Viikonlopun suunnitelmissa on grillausta ja grillausta. Tänään toisilla kavereilla ja huomenna seuraavilla. En laita vastaan. Päivät on parempi täyttää toiminnalla. Kolmen päivän päänsärky ja flunssainen olo on enää muisto vain, nyt on vimmainen olo. Tekee mieli puuhata kaikenlaista.

Luottoliuos kasvisten pesuun.

Näillä mausteilla ja jääkaapin curryseoksilla mennään.
Huomenna on merkityksellinen päivä siellä Suomessa, rakas ystäväni kävelee kauniissa unelmassaan alttarille ja lausuu miehelleen tahdon. Kotikaupungissani on taas raskas päivä, serkkuni saatetaan viimeiselle matkalleen, olette ajatuksissani kaikki.

Ps. kaikki vippaskonstit synnytyksen käynnistämiseen otetaan vastaan. Lupaan testata.

5 kommenttia:

JenniP kirjoitti...

Keskimmäinen heppu taitaa olla Pablo Picaasso. Toivottavasti Hippunen on edelleen sopimuksessa mukana :)

Jenni kirjoitti...

eikös tuo ole james dean. vähä huonosti näkyy. terveisiä täältä asikkalasta, ollaan täällämökillä. jo toissapäivänä tuli heitettyä talviturkki. vesi on kyllä raikasta, mutta saunasta pulahtaminen tekkee niin hyvvää. aamukahvi prutisee ja käki kukkuu järven toisella rannalla. täälläkin on tullut grillattua.

minä oon kuullu vain seuraavia vinkkejä: mennään saunaan, ravataan portaissa ja juodaan oikein tummaa olutta.

ootko jo sisustanu vauvalle? oisi kiva nähdä kuvia siitä.

Miltsu kirjoitti...

Mä oon kuullu että tulinen ruoka auttais :)

minde kirjoitti...

Kaikki mahdollinen tuli synnytyksen käynnistämiseksi kokeiltua, mutta ei ollut apua ei... Tyyppi päätti vain syntyä yhtenä ihan tavallisena päivänä ilman minkäänlaisia ennakkotuntemuksia, yhtäkkiä vain supistukset alkoi. En siis oikein voi suositella muuta kuin voimien keräämistä h-hetkeä varten:) Paljon tsemppiä loppumetreille, ihan kohta teilläkin on pieni nyytti sylissä:)

jenni kirjoitti...

JenniP - kiitos tunnistuksesta, ollaan täällä Mombasassakin sitten vaan aika kultturelleja!

Jenni - kyllä se viimeinen on James Dean, sen osasin jopa tunnistaa ihan itse. Sauna ja olut on testaamatta, saunaan pitäisi kyllä päästä, mutta oluen taidan jättää väliin. Voi että siellä mökillä oli varmaan niin mukavaa.

Miltsu - tulista ruokaa menee melkeinpä joka lämpimällä aterialla, pitää taitaa vaan nostaa panoksia.

Minde - niinpä, niin minäkin oikeasti uskon, että sieltä se sitten syntyy kun aika on oikea, mutta ei sitä vaan malta olla kokeilematta. Odotan niin niitä merkkejä, mutta ei minullakaan ole ollut mitään supistuksia eikä mitään. Noh, pitää jäähdytellä mieltä ja ottaa vaan rauhassa, onnea vielä teidän perhe-eloon!