Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

13.3.2012

Viikon paras

Kotiin palaava mies. Hyväntuulinen mies. Mies, jonka matkalaukku on pullollaan, jälleen kerran, tuliaisia Suomesta vaikkei mies Suomessa edes käynytkään. Mies, joka nukkuu ihan tuossa vieressä matkaväsymystään pois. (Mikä siinä on, että mies nukkuu lentokoneessa aina, jos matka-aika on alle kaksi tuntia, mutta noilla koko yön kestävillä lennoilla ei koskaan?) Mies, jonka vieressä lattialla makaa tyytyväinen Mara, lauma on taas koossa.

Parasta on myös se, että tänään on tiistai. Suklaapäiväni. Tuliaisissa oli tupla-patukoita niin monta ettei sormet riitä laskemaan, hirmuinen kasa lakuja, liian monta levyä suklaata. Metukkaa monen monta pötköä, ruisleipää ja kuivattuja ruisneppareita. Niistä kiitokset miehen vanhemmille!!

Mombasan kosteudesta kertonee sekin, että avaamattomat paketit hapankorppua, näkkäriä ja suurinta herkkuamme kuivattua varrasleipää pehmenevät nopeasti. Tammikuussa avasimme lokakuussa saadun varrasleipäpaketin pitkällisen harkinnan jälkeen, ihan pehmenneitä kaikki. Viikko sitten avasin viimeisen hapankorppupaketin, ihan pehmenneitä kaikki. Mutta ei hätää, pari yötä ilmastointilaitteen alle kuivattaa kummasti ja pian leipä taas rouskuu hampaiden välissä. Sitä vaan tässä halusin huudella, että ei ne paketit kosteudenkestäviä todellakaan ole.

Parasta on -listaa voisi myös jatkaa sillä, että sain mammahameen, Hippunen sai uuden turvakaukalon ja hienoja pukluliinoja sekä Suomesta aivan ihastuttavat neulotut töppöset. Puutarhuri sai kaksi uutta päätä haravalle, kenialaiset haravat ovat menneet aina alle viikossa rikki, Suomesta tuodut muoviset ovat kestäneet paremmin, mutta haravan piikit ovat kuluneet seitsemässä kuukaudessa kokonaan pois.


2 kommenttia:

JenniP kirjoitti...

No voi mahoton että on hellyttävä koira tuo Martti <3

jenni kirjoitti...

Eikö ookkin? On se vaan niin rakastettava kamu, nytkin se tuossa vieressä tuhisee ja makaa pitkin pituuttaan.