Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

4.4.2012

Pesänrakennus mielessä

Viikko vielä ja Hippusen pinnasänky, hoitopöytä, lakanat ja kaikki ihanuus pitäisi olla Mombasassa. Siitä ehkä muutama viikko vielä eteenpäin ja tullimiehistäkin on parhaimmassa tapauksessa jo selvitty ja nuo niin odottamani tavarat pääsevät meille.

Suunnitelmat beben nurkkauksesta ovat olleet mielessäni jo pitkään. Paljon tauluja seinille, ei mitään vauvatauluja paitsi ne muutama Suomen neuvolan jakama (kiitos Jenni!) ja tietysti muutama itse askartelemani kuvakortti. Valokuvia, ne taulut mitä meillä on ja muutama uusi lisää. Tänään olisi tarkoitus mennä kehystäjää tapaamaan. Toivokaa minulle pitkää pinnaa ja osaavaa kehystäjää.

Moni on ihmetellyt sitä, että miksi raijaan Suomesta saakka vauvakamaa tänne. Syitä on monia, suurimpana syynä on se, että täällä saatavuus on todella heikkoa, sängyn ja hoitopöydän voisi tietysti teettää, mutta minun hermoillani se ei onnistu. En kestä vinossa olevia pinnoja, erimittaisia jalkoja enkä sitä, että metsästäisin jostain jotain maalia millä pinnasänky on turvallista maalata. Niin ja hinnat ovat ihan naurettavia. Ainoat vauvavarusteet olen bongannut paikallisesta supermarketista, Nakumatista. Kammottava muovipinnasänkykin maksaa reilusti yli 150 euroa. Puiset alkavat jostain 250 eurosta ja ne ovat laadultaan niin kehnoja että ei mitään järkeä. 


Vaatteita voisi myös valmistuttaa ompelijalla, kankaita saa kangaskaupasta, hyvää ja laadukasta puuvillaa, mutta jälleen minun kärsivällisyys ei riitä mihinkään virhehuteihin ja tuskin olisi edes mahdollista saada vaikkapa bodyyn muuta kuin tarrakiinnitystä vetoketjun ja neppareiden sijaan. Jälleen kaupassa vaatteet ovat ihan ylihinnoiteltuja ja keinokuituisia. Monet käyvät ostamassa vaatteensa ulkoilmamarketilta, käytettyjä vaatteita ja usein ihailenkin kavereiden löytöjä sieltä. Mutta jälleen kerran minun kärsivällisyys ei riitä siihen.

Haasteina pesänrakennukseen ovat täällä kosteus ja hyönteiset. Hippusen sänkyyn on onneksi löytynyt jo hyönteisverkko ja vaunuissa tuli verkko mukana. Kosteus taas homehduttaa nopeasti ellei ilmanvaihto ole riittävä. (Tästä esimerkkinä vaikkapa se, että keittiössä ei tee mitään puisilla leikkuulaudoilla tai kapustoilla, niihin kertyy home pintaan jo viikossa.)

Ei kommentteja: