Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

30.4.2012

Melkein viileää!

Voitteko kuvitella, että lämpömittari näyttää +28 astetta sisällä ja minulla on melkein kylmä? Varpat on viileät ja oli pakko vaihtaa toppi teepaitaan. Ihanaa, ihanaa, ihanaa. Tein teetä ja kuvittelin palelevani. Ehkä tänään saan nukkua päikkärit viltin alla sen kuumuushourailun sijaan. Ihanaa, ihanaa, ihanaa. Aurinko ei ole näyttäytynyt vielä koko päivänä ja ulkona ripsii vettä vähän väliä.

Kalenteri tietää kertoa, että tänään on vappuaatto. Täällä se ei näy oikein millään tavalla, huomenna on kyllä vapaapäivä ja presidentti pitää puheen Nairobissa. Wuhuu! Tämmöisinä juhlapyhinä tulee ikävä Pohjolaan, tekisi mieli mennä kauppaan ja ostaa niitä pyöreitä rahkamunkkeja, tehdä perunasalaattia, kilistellä kuohuvaa ja ihmetellä kaupungin menoa. Niin Namibiassa kuin Keniassakin on tullut todettua, että Suomessa on niin yhtenäiset tavat viettää juhlapyhiä, on perinteitä joita lähes jokainen suomalainen toteuttaa. Uskokaa vaan, niitä tulee ikävä ja niitä arvostaa nykyään ihan eri tavalla. Täällä taas jokainen tekee mitä tekee eikä ole mitään yhtenäistä tapaa toimia.

Minä aion kuitenkin paistaa huomenna munkkeja, sauna aikoo sihahtaa pitkän tauon jälkeen, grillataan ehkä jotain ja seurustellaan kavereiden kanssa. Katsotaan sitä sitten huomenna, vielä ei voi suunnitella huomista.

Hauskaa vappua itse kullekin!

Ei kommentteja: