Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

16.3.2011

Jasho = hiki

Uhmasin tänään aurinkoa seitsemältä aamulla, tavallisen kävelylenkin sijaan juoksin maksimissaan puoli tuntia. Hiki oli mahtava, oli kuin olisin käynyt jossain tehorääkkispinningissä. Tuntui hyvältä saada kuonat liikkeelle, arvelin, että ehkä olen osannut juoda riittävästi, koska nestettä löytyy niin paljon kehosta.

Suihkun jälkeen aamupalaa valmistaessa noin 30 asteen sisälämpötilassa iski jälkihiki, vailla vertaansa. Ei auttanut kuin mennä makkariin ja laittaa ilmastointi päälle ja odotella kehon palautumista ja hikoilun loppumista.
Jos joskus teininä hikoilu tuntui nololta, niin ei tunnu enää. Se on vaan niin arkipäiväistä, mutta silti niin uutta,  että se on yksi suosituimmista puheenaiheista tällä hetkellä. Suihkun jälkeen iho on ihan rutikuiva (ongelma, jota minulla ei ole ennen ollut), iho tuntuu vaativan isoja määriä rasvaa, vaikka päivän mittaan aurinkorasvaa tulee levitettyä useamminkin kerran.

Suihkussa saatan käydä kahdesta neljään kertaan päivässä. Vakavan laatuisia hikikohtauksia tulee kolmesta viiteen päivässä. Hikistä siis on.

Muistutuksena loppuun vielä haaste kommentointiin:
Jätä jälkesi kommenttilootaan, jos mielesi halajaa postikorttia Keniasta! Lähetän mielelläni monta, monta, monta. Haluan nimittäin aktivoida teitä armaat lukijat , joten otin lahjonnan käyttöön. Kaikki tällä viikolla kommentoineet saavat kortin, mahdollisesti inhalla hiellä varustetun :)

7 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Enpä ole tainnut ennen kommentoida, vaikka blogiasi olen lukenut pitkään. Toivottavasti löydätte pian kodin! Singaporessa ollessa huomasin tuon ihanan hikoiluongelman, ei tarvinnut mitään tehdä, kun hiki vain valui.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Jenni! Olen näitä aktiivisia ei-kommentoivia lukijoita -kiitos, että Ihananihalaisena olen päässyt matkallesi mukaan. Nuorimmaiseni lähti tänään aamulla Malawille kahdeksi viikoksi. On siis huomenna aamulla hikoilemassa siellä Nairobin kentällä. Ja arvaapa vain, olenko äitinä hiukan huolissani :) Päivi

Annu kirjoitti...

Muruseni, viilentäviä ajatuksia pohjolasta.

Hanne kirjoitti...

Ite oon ainakin huomannut et tuo rasvaaminen lisää hikoilua. Eli kuumissa ja kosteissa maissa etenkin suihkun jälkeiset rasvaukset aiheuttaa superhikoilun, tukkisiko se jotenkin sitä ihon hengittämistä? Tiedä noista :)

jenni kirjoitti...

Leena ja Päivi, laittakaa mulle osoitetietonne s-postiin kuosmanen.jenni@gmail.com, niin pääsen kirjoittelemaan kortteja!

Päivi, älä huoli, tyttärellläsi menee varmasti hienosti ja hän palaa monta kokemusta rikkaampana takaisin kotia. Itse en ole vielä kertaakaan kokenut oloani uhatuksi Keniassa, enkä kokenut Namibiassakaan.

Annu ja Hanne, sateet ovat melkein täällä, ne tiputtaa lämpötilaa ainakin muutamalla asteella. Meillä alkaa pian toivottavasti maalaustalkoot, tekijöille olisi tarvetta! En tuosta rasvasta osaa sanoa, iltaisin sitä laitan, koska iho on niin kuiva, mutta voishan se olla että päivisin, varsikin aurinkorasva aiheuttaa vielä runsaampaa hikoilua, noh, 10 tai 15 litraa hikeä, samapa tuo :)

l kirjoitti...

mä haluaisin kanssa kortin! seinät tässä mun vaihto-ajan huoneessa turussa on kauheen ankeat kun kaikki omat julisteet ja kortit on tietty alankomaissa... ja teidän helteet kuulostaa ihan kivoilta tähän turun loska-kumpparikeliin verrattuna!

Unknown kirjoitti...

Hei I - laita sun osoite mulle s-postiin kuosmanen.jenni@gmail.com. Sitten vaan toivotaan, että kortti saapuu perille ennen kuin olet takaisin Hollannissa :)