Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

29.3.2011

Ni mocho = on kuuma

Tänään en pysty muusta avautumaan kuin siitä, että täällä alkaa olla tukalan kuumat oltavat. Sadekauden pitäisi alkaa ihan nyt heti, eli ihan mikä päivä tahansa ja sen kyllä myös tuntee. Aamupäivän hengailin kotosalla, vältellen liikkumista. Paikallaan ollessakin hiki vain valui. Koirat läähätti taukoamatta. Viilensin jääkaapissa vettä, jolla sitten kastelin koiria. Mara ja Hilda eivät laittaneet yhtään vastaan, ymmärsivät varmaan jutun pointin.

Iltapäivällä olin sopinut meneväni vierailulle yhdelle klinikalle, tutustumaan HIV/AIDS-klinikkaan, joka tarjoaa palveluita myös muillekin. Kävin suihkussa 15 minuuttia ennen lähtöä ja paikan päällä oli jo aivan läpimärkä.

Nyt kello on puolikymmenen, istun verannalla ja olo on erittäin nihkeä. Koiria en ole nähnyt nukkumassa aikoihin muussa kuin asennossa kuin kyljellään, mahdollisimman suurella pinta-alalla. Hilda tapasi nukkua Namibiassa pienen pienellä sykkyrällä, nyt se taitaa olla liian kuuma asento. Koirat hakeutuu myös nurkkiin nukkumaan, ehkä lattia ja seinät ovat ilmaa viileämmät. Pitänee kai mennä testaamaan.

Kuuma ei muuten kannata täällä suomeksi hokea, se nimittäin tarkoittaa swahiliksi naisen alapäätä :)

Ei kommentteja: