Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

9.5.2011

Mimi kuangalia mbele = odotan

Sade rummuttaa maata, kattoja ja seiniä, tulee ikkunasta sisään. Hymyilen ja odotan, tavarat on taas pakattu kasaksi ovelle odottamaan. Epämääräisiä säkkejä ja laatikoita. Keniaan tullessa minulla oli kaksi laukkua, miehellä oli kaksi laukkua, koirilla omat koppinsa ja nyt taas tavaraa on parin autollisen verran. Missä vaiheessa tämä taas tapahtui? Kuinka olemme taas olevinaan minimalisteina onnistuneet haalimaan näin paljon tavaraa ympärillemme?

Tänään muutamme, kontinkin pitäisi saapua, liekköhän kaikki onnistuu?

Tällä hetkellä tärkeintä on saada pysyvä katto pään päälle ja asettua. Rakentaa turvapesä ja jättää asunnon metsästykseen liittyvät seikat taakse. Toivottavasti.


Äitienpäivänä netti ei tietenkään toiminut, netin toimiminen on noudattanut kaavaa joka toinen tai kolmas päivä, muutaman tunnin verran aamupäivällä.

Lauantai-iltana iski ehkä pahin vatsakipu täällä olon aikana. Kunto heikkeni muutamassa minuutissa iloisesta seuraneidistä vapisevaksi, kalpeaksi ja kylmäksi. Kipu sai kyyneleet silmiin ja tein vakaan päätöksen siitä, että en syö mitään kypsentämätöntä enää ellen tiedä tarkasti sen alkuperää. Joten kertokaas mulle poropeukalolle jotain idioottivarmoja vihanneksia, joita voi kasvattaa itse! Yrtit ehkä pystyn handlaamaan, mutta onko tomaattien ja kurkkujen kasvatus kuinka vaativaa? Entä kesäkurpitsa? Salaatti?

Odotan edelleen, jo hieman malttamattomana, missä viipyy mies ja muuttoavuksi lupautunut kaveri?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja terveiset lomalta!

Anopin kasvimaalla Savossa kasvaa kaikki herneestä- perunaan ja kesäkurpitsasta - tomaattiin. Olen ymmärtänyt ettei niiden kasvattamiseen tarvita kovin kummoisia -kastelua ja aurinkoa oikeassa suhteessa. Miten tämä onnistuu niillä teidän leveysasteilla selviää ehkä vain kokeilemalla? Olettaisin että ainakin tomaateista tulisi hyvän makuisia kun aurinkokin paistaa paljon.

Yrttejä voi kasvattaa ihan sisälläkin. Rukolaa emme itse ole kovin hyvin saaneet kasvamaan siemenistä mutta esim basilika ja tilli ovat helppoja kuten varmasti tiedät.

Toivottavasti saitte muuttolaatikot oikeaan osoitteeseen ja purettua!

Elina

jenni kirjoitti...

Elina - rohkeasti siis vaan kasvattamaan ja kokeilemaan, kiitos vinkeistä! Hyvää lomailua!