Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

23.5.2011

Tänään

Sen verran on tullut kyselyjä oloni suhteen, että on syytä jatkaa aiheesta terveydentilani. Tällä hetkellä menee ihan hyvin. Olo on parantunut päivä päivältä. Allergiatestin tulokset näyttivät negatiivista, veriviljelyn tulokset näyttivät negatiivista myös, joten ne eivät tilannetta valoittaneet. Torstaina menen käymään trooppisten tautejen erikoislääkärillä Nairobissa, toivottavasti asiaan tulisi selvyys siellä. Muutaman ystävän kanssa tosin diagnoosi on jo melkein valmistunut. Katsotaan osuiko oikeaan.

Nyt kun olo on lähes normaali niin ei jaksa märehtiä yhtään sairastelua, ainoastaan sen verran, että apu on nyt löydyttävä. Joten mukavia uutisia tähän väliin - meille tulee kaksi hoitokoiraa!! Perjantaina! Kaksi suloistakin suloisempaa ja hyväluontoista rotikan pentua, sisarukset, joilla on ikää kahdeksan ja puoli kuukautta. Meidän ei kauaa tarvinnut harkita (lue, katseiden vaihto pöydän yli), kun tarjouduimme ottovanhemmiksi muutamalle kuukaudelle. Rotikoiden isäntäperhe matkaa Suomeen kesäksi. Mombasassa ei juuri löydy kenneleitä, jotka täyttäisivät minkkitarhaa paremmat vaatimukset häkkien koolla, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää sijaiskodin löytäminen ellei koiria voi jättää kotiin jonkunn hoidettavaksi. Me olemme onnekkaassa asemassa siinä, että talonmiehemme ja vartijamme tulee koirien kanssa hyvin juttuun ja voimme harkita ainakin jättävämme karvakuonot kotia siksi aikaa, kun itse olemme poissa.

Konttikin saapui viime torstaina, viikonloppu on mennyt sitä purkaessa, vielä olisi kaikki vaatelaatikot laittamatta. Miten paljon ihminen tarvitsee vaatteita? En tiedä mitä tekisin kaikille vaatteille mitä meillä täällä on, vaatteista yli kaksi kolmasosaa on tarkoitettu alle 20 asteen lämpöön. Nyt Mombasassa on meneillään kylmä kausi, joka tarkoittaa sitä etten tukehdu vaikka laittaisin farkut jalkaan, mutta hihatonta paitaa enempää ei kuitenkaan tarvitse päälle pukea. Yöllä voi nukkua ikkunat auki ilman ilmastointia vain pienellä hikoilulla.

Tämän kokkikolmosen pitäisi olla jo keittiössä, tänään siellä valmistuu tonnikalapasta suoraan purkista. Ruokavalio on tarkkaan rajattu tällä hetkellä ja olen ostanut vain eurooppalaisia valmisteita, ai nou, olen paha, mutta ei voi mitään. Mietitään taas terveellistä ruokavaliota ja eettistä kuluttamista sitten kun keksin kuinka voin järkevästi pestä kaikki ruuat.

Palataan taas!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyviä uutisia! :)

Elina

jenni kirjoitti...

Vihdoinkin, nyt sitten paistatellaan onnenkuplassa!