Vapun teemana oli hauskanpito ja viikset, kymmenen hengen porukka ja tolkuton määrä ruokaa sekä toisilla juomaa.
Kauan odotetutut vieraat Kapista saapuivat vappuaaton aamuna, toinen halusi kissanviikset ja toinen orastavan murrosikäisen pojan viikset.
Keittiössä juhlaillallista olivat valmistelemassa meidän siivooja kokkiystävänsä kanssa. Illallisen menuna oli:
pilau (riisiä, vihanneksia, lihaa, nimi tulee erityisestä mausteseoksesta), lihapata, pinaattimuhennos, sukumamuhennos (pinaatin sukulainen, ovat molemmat kuvassa), hernepata, papupata, ugali (maissipuuro), kachumbari (salaatti avokadolla, banaanilla, sipulilla, omenalla ja vinagrella) ja chapati ( naan-leivän ja tortillaletun risteytys). Olo oli aterian jälkeen, kun olisi joulupöydästä noussut. Jälkiruuaksi valmistunut juustokakku jäi odottamaan seuraavaa päivää, mutta vieraiden tuoma tiikerikakku maistui sulattelun jälkeen.
Ruokaa valmistui niin valtava määrä, että kokit saivat mukaansa isot kipot kotiinviemiseksi, talonmiehen perhe piti kutsua sunnuntaina apuun ja silti vielä kuudelle hengelle riitti sunnuntaiksi lounasta ateriasta.
Muuten aika on kulunut harmaita hiuksia kasvattaessa (asuntoteema, huomenna on muutto edessä, vielä kun tietäisi minne) ja loikoillessa ystävien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti