Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

7.9.2012

Mombasassa kaikki hyvin

Suurta jännitystä kotiinpaluuseen aiheutti Mombasan mellakat. Mellakat sai alkunsa, kun suuri muslimijohtaja ammuttiin autoonsa, tämä ammuttu  mies oli ollut useaan otteeseen oikeuden edessä kytköksistään terroristimaailmaan. Huhu kertoo, että ampuja löytyy poliisin leivistä (tosin pari päivää sitten poliisi pidätti miehen teosta ts. pitäähän teolle syyllinen olla, jotta se saadaan käsiteltyä loppuun). Mombasan nuoret muslimit riehaantuivat johtajansa ampumisesta täysin ja aloittivat rettelöinnin samantien. Mombasan pääsaari on ollut lähinnä mellakoiden kohteena ja juuri siitä syystä emme tahtoneet tulla kotia mellakoiden aikaan. Tie lentokentältä meille kun on ollut suljettuna taikka sitten näiden nuorten vihaisten miesten rettelöinnin kohteena.

Jo viime viikolla monet Mombasan merkittävät muslimit pyysivät nuoria rauhoittumaan, nuoret kuuntelivat ja rauha on maassa. Pinnan alla kyllä kytee. Mombasa on kaiketi ollut kautta aikojen Kenian hyljeksimä kolkka, juuri suuren muslimiväestön takia (yli puolet Mombasan asukkaista on muslimeja), puhutaan, että hallitus ja maan johto eivät ole kiinnostuneita siitä mitä täällä rannikolla tapahtuu taikka siitä kuinka rannikko kehittyy. Mombasassa ei edelleenkään ole yliopistoa, vaikka se on maan toiseksi suurin kaupunki, keskustan aluetta ei ole kehitetty ollenkaan, tieverkosto on naurettava väestön määrään nähden jne.

Ihan hyvillä mielin me siis täällä olemme, onneksi ympärillä on ihmisiä joilla on kytköksiä vähän joka puolelle, sieltä kuulee aina mitä kannattaa välttää ja milloin on parempi pysyä kotosalla. Meidän elinpiiri on kuitenkin niin suppea tässä, vaikka mies siellä pääsaarella töissä käykin päivittäin. Miehellä on hieman taipumusta ottaa yltiörohkeuden viitta harteille, siinä sitä saa kyllä toppuutella.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olkaahan varovaisia aivan oikeasti !!!

T : Isi

jenni kirjoitti...

ainahan me ollaan, no worries!

Aila-mummo kirjoitti...

Olettehan ainakin turvallisesti kotona ,helpotti huoli vähän, mutta ei kuitenkaan kuulosta ihan hyvältä. Rakkaita terkkuja Veikolle ja teille kaikille. tällä hetkellä aurinkoisesta akivelästä.

jenni kirjoitti...

Niin ja asiaa voi tietysti myös ajatella niinkin, että onneksi just lähdettiin Helsingistä ma-aamuna, kun silloin päivällä oli ampumavälikohtaus ihan siinä meidän hotellin kulmilla ja muutama päivä siitä se joku letku rikkoutui siinä keskustassa. Ikinä ei kai ihan turvassa voi siis olla. Mutta joo, turha tätä Mombasan kireää tilannetta on vähätelläkään. Terveisiä takas!