Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

1.6.2011

Mapishit jakoon!

Mapishi eli resepti. Minulla olisi tämmöisiä herkkuja täällä. Ihana häälahja, joka kesti matkan kontissa Keniaan, jaksoi odottaa satamassa monta viikkoa. Katselee minua päivittäin hyllyltä, hiplaan niitä varovaisesti. Pelko sydämessä, että teen peruuttamatonta.


Peukalo on vaan keskellä kämmentä mitä kuivattujen sienien valmistamiseen tulee.



Joten arvon lukijat kertokaas kuinka toimia. Kertokaa minulle herkkureseptejä! Odotan jo matkaa kotoisten tuoksujen ja makujen parissa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

herkkutateista saa aivan ihanan pastakastikkeen sipulista, valkosipulista, sienistä sekä oliiviöljystä. Paljon öljyä pannulle ja seuraksi kaikki sopivassa järjestyksessä. Maustat vain mustapippurilla ja suolalla oman maun mukaan.

Odottaessani Emmaa kaikki maistui kovin erilaiselta ja kyläillessä en tohtinut kieltäytyä sienistä, jotka eivät olleet suurta herkkuani. Onneksi sillä tuon kerran jälkeen olen ollut suuri sienten ystävä.

Mustia torvisieniä me laitamme ihan melkein kaiken ruuan sekaan.

T: Elina

jenni kirjoitti...

Kiitos!! tulihan sieltä edes yksi vinkki! Hyvä Elina, kymmenen pistettä ja papukaijan merkki!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kuivattuja sieniä voi myös liottaa esim. maidossa ja käyttää kuten tuoreita - keitossa tai kastikkeessa.
Terveisiä! merja