Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

25.5.2012

We got the power.

Jihaa, viiden päivän sähkökatkos osoittautui huonoksi huhuksi, ainakin tänään. Pitänee silti muistaa, että mikä tahansa täällä on mahdollista, mutta ainakin just nyt otan kaiken irti sähköstä. Tuuletin hurraa taustalla, tietokone lataa ohjelmia kovalevylleen, pian imuroin vaunut ja turvaistuimen pölystä. Pitäisi varmaan vielä leipoa sunnuntaiyönä saapuville matkaajille sämpylät ja voisikohan sitä pestä jotain pesukoneessa? Kameroiden akut on ladattu täyteen.

Maha pystyssä tai aika laskeutuneena siis yhä mennään. Yöt ovat muuttuneet levottomiksi enkä oikein saa unen päästä kiinni, valvon vaikka kuinka myöhään (ei yhtään tapaistani) ja mietin, että huomenna sitten lepään ja katson jotain lempisarjojani koneelta miljoona jaksoa putkeen. Lempisarjat on katsottu loppuun. Täydelliset naiset ja Greyn anatomia ovat kuuluneet vuosia vakiokatsottaviin ja nyt ne on loppu ja hei kuinka turhauttava oli Greyn anatomian viimeinen jakso, ihan huono kiitos katsojilleen. Mistä uusi tv-sarja? Osaako joku suositella? Mad Meniä olen yrittänyt katsoa, huonolla menestyksellä, samoin kuin New Girliä.

En oikein osaa keskittyä tai ajatella tällä hetkellä muuta kuin itse synnyttämistä ja siihen valmistautumista, kaikkeen muuhun ajattelua vaativaan suhtaudun aika välinpitämättömästi tai oikeastaan tunnen olevani kykenemätön siihen. Puhelen vatsalleni ja maanittelen Hippusta tulemaan ulos, vakuutan että olemme valmiita ja enemmän kuin innoissamme kohtaamaan hänet, kerron kuinka en malta odottaa että saan tuntea jotain sellaista mistä en vielä osaa tietää mitään.

Martti karvakorvan käytös on muuten muuttunut taas, ehkä viikon tai kahden sisällä. Se mokoma on ikäänkuin hyljännyt minut. Enää se ei vahdi vieressä vaikkei se kyllä viipota missään kaukanakaan. Onkohan siitä nyt tullut aikuinen leikattu uroskoira, jota kiinnostaa vain nukkuminen ja syöminen? Ikinä Martti ei ole osoittanut mitään valtavaa kiinnostusta ruokaa kohtaan, pikemminkin se on syönyt vain sen verran, että pysyy kunnossa, nyt se kerjää ruokaa ja syö niin paljon kuin sille antaa, kurkunpalat ja tomaatti on alkanut kelvata. Muu aika menee nukkuessa ellei olla sitten lenkillä. Lenkillä Mara jaksaa kyllä innostua ja ei meinaa pysyä nahoissaan, kun näkee meidän vaihtavan lenkkarit jalkaan. Voi toista, vaikka ihan onnelliselta vaikuttaakin. Hilda taas menee menojaan päivät pitkät, käy sisällä syömässä ja öisin nukkumassa, se viipottaa niin tärkeänä ympäri pihaa tai sitten se makaa ja arvokkaasti tarkkailee ympäristöään etutassut sievästi ristissä.

Hippusen nurkkaus tai paremminkin seinäys on aika lailla valmis, muutama ilta sitten saatiin laitettua moskiittoverkkokin paikalleen. Seinäys sijaitsee meidän makkarissa. Koirien yöpedit ovat myös meidän makkarissa ja näin mennään jatkossakin. Makuuhuoneen ovea on pidettävä kiinni ilmastoinnin takia, joten meille on ollut aina luonnollista se, että koirat nukkuu meidän makkarissa. Mitään kiinnostusta vauvan tavaroihin ei ole ollut ilmassa mitä nyt kaikki on nuuhkittu sen yhden kerran läpi. Mielenkiinnolla odotan kuinka käy kun vauva ja koira kohtaavat ensimmäisen kerran. Mies saa tuoda sairaalasta jotain Hipulta tuoksuvaa etukäteen jo nuuskittavaksi ja kun minä kotiudun vauvan kanssa saa koirat kohdata ensin minut ja sitten vasta rauhoituttuaan vauvan.

Lämpöistä viikonloppua, grillatkaa ja suojatkaa nenänpäänne punoitukselta! Tuoksutelkaa nurmikkoa ja koivunoksia!

Niin ja jos on niitä tv-sarjoja suositeltavaksi niin antakaas tulla vaan. Draamaa, kiitos.



4 kommenttia:

Miltsu kirjoitti...

En tiiä tykkäätkö historiallisista brittisarjoista mutta Downton Abbey on mun mielestä tosi laadukas draamasarja. Sitä on tosin vaan vasta kaks kautta tullut + jouluspesiaali kakkoskauden päätteeksi.

jenni kirjoitti...

kiitos, kiitos. tästä sarjasta olenkin kuullut jostain muualtakin. kokeillaan!

Annu kirjoitti...

minun suosikkilista on: 1) The Wire, 2) Sopranos ja 3) Gilmoren tytöt. Tuo kolmonen varmasti sopisi sinun olotilaan elet ehkä ole jo katsonut. Tepa katsoi Mad Menin läpi ja sanoi, että siihen kestää vain aikaa päästä sisälle.

Anna kirjoitti...

Mä tykkään myös ihan hirveästi Gilmore Girlseistä ja Ugly Bettystä. Nyt olen innostunut Twin Peaksista (mutta ehkä oot ehtinyt jo nähdä sen?), Mad Menkin on kiva mutta sitä tarvii katsoa pari jaksoa ennen kuin pääsee sisään. Ranskis on ihan hulluna Breaking Bad -sarjaan, joten se on seuraavana testauksessa. Työn puolesta katsoin tällä viikolla jakson Vampyre Diaries -sarjaa, joka vaikutti aika hyvältä, vaikken vampyyreistä yleensä välitäkään. Toivottavasti näistä on apua :)