Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

20.3.2011

Amani = rauha

Eilistä päivää voisi kuvailla sanonnalla ojasta allikkoon (ja takaisin ojaan). Onneksi tuli sunnuntai, uintilenkki koirien kanssa, kiireetön aamiainen ja hetki verannalla. Voi taas rauhassa hengittää, sopeutua ajatukseen, että täällä ollaan seuraavat pari vuotta, eikä se tunnu niin pahalta.

Mombasan keskustasta ei voi taas sanoa samaa. Ahdistus iskee aina vaikka siellä istuisi vain autossa. Eilen jalkauduimme autosta kadulle, kamala tunku alkaa ympärillä, jokainen tahtoo jotain meistä eikä voi kuvitellakaan enää menevänsä katsomaan kaislamattoja piskuiseen pieneen liikkeeseen. Se siitä markkinahumusta, jäi kokematta.

Jatkoimme matkaa Mombasasta etelään, tarkoituituksena vihdoin snorklata. Jäi snorklaamatta sillä matka 35 kilometrin päähän kesti kaksi ja puoli tuntia, kaksi ja puoli tuntia. Minulla ei enäää riittänyt ymmärrystä saatika kärsivällisyyttä. Julistin miehelle lähteväni tästä maasta, koska en voi elää tämmöisessä ympäristössä. Joka puolella on kaaos, meteli ja miljoona ihmistä. Piña colada palmun katveessa pehmitti tunnelmaa, uinti isoissa aalloissa rauhoitti mielen vain siihen saakka kunnes pienen pieni meduusa pisti myrkkyä olkavarteen. Siitä onneksi selvisin puolen tunnin kärvistelyllä. Kotimatka kesti sitten taas kaksi tuntia.

Tänään sisäinen juppini pääsee ilakoimaan, vesijetillä. Aion ottaa oman, koska mies kuitenkin huristaa hurjaa kyytiä, sunnuntaina ei huvita kiljua.

Muistakaas vielä, että tänään kommentoineille lähtee postikortti Keniasta.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

SYMPATIAT SINULLE JENNI...JA MATILLE MYÖS, ELÄMÄ EI OLE HELPPOA EIKÄ KUKAAN VARMAAN LUVANNUTKAAN SYNTYESSÄSI ETTÄ NÄIN OLISI, OLET VALINNUT TIESI, KÄVELE SE PÄÄ PYSTYSSÄ LOPPUUN ASTI..ISO PEUKKU TEILLE MOLEMMILLE JA YHÄ VAAN LÄMMÖLLÄ MUISTELEMME AFRIKAN REISSUA JOKA MUUTTI MEIDÄN ELÄMÄN.. KIITOS.

Kaarina kirjoitti...

Melkein en ehtinyt mukaan postikorttishow'hun lomareissun takia. Onneksi kuitenkin nippanappa ehdin. :)
Täällä huhuilee siis Kaarina, joka on lukenut sun blogeja alusta alkaen, ja tykännyt, mutta en kuitenkaan ole kommentoinut vissiin koskaan tätä ennen. Parempi kai myöhään kuin ei silloinkaan... :D
Hyvää jatkoa!

pinja_p kirjoitti...

Hei mä luen ja käyn joka päivä kattomassa jospa täällä olisi jotain uutta :)

tykkään jutuistasi ja kuvistasi. Ne antaa todellisen kuvan siitä minkälaista on asua sielläpäin maailmaa :)

http://kesatytonelamaa2.blogspot.com/

http://kesatytonkuvablogi.blogit.fi/

jenni kirjoitti...

Kaarina ja Kesätyttö muistakaa mun s-postia kuosmanen.jenni@gmail.com teidän osoitteilla niin laitan teille kortit tulemaan. Ja kivaa on kuulla, että olette löytäneet tänne ja maltatte vielä seuratakin!

Vesku - teille onkin kortti jo tulossa ja kiitos sanoistasi. Joko on uusi Afrikan matka suunnitteilla?? Tulkaa pian!

Paula kirjoitti...

Seurasin Namibia-blogiasi oman reilusti yli vuodentakaisen matkani takia ja nyt olen siirtynyt lukemaan tätä. Kuvaamasi tunnelmat muistuttavat kovasti Tansaniasta, jossa joskus kävin ja jonne haluaisin uudestaan.

Sanasta "Amani" tuli mieleen, että jos pistäydyt Tansanian puolella ja sademetsä kiinnostaa, niin suhteellisen lähellä (ei ehkä ajassa mitattuna, mutta kuitenkin) Mombasaa sijaitsee mainio pieni sademetsäreservaatti Amani Nature Reserve. http://www.amaninature.org/ Suomalaistutkijoilla on ollut jo pitkään sinne erityisiä kontakteja.

jenni kirjoitti...

Kiitos Paula vinkistä! Laitetaan vielä päivän mattimyöhäiselle kortti tulemaan, jos haluat. Osoitteen voit laittaa mulle s-postiin kuosmanen.jenni@gmail.com.