Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

28.3.2011

Chakula = ruoka, part 2

Mombasa on oiva paikka herkkusuille. Kuka minua yhtään tuntee, tietää varmasti rakkauteni ruokaan. Koko Keniassa olon aikana olen vain kerran maistanut ruokaa, joka ei minua erityisemmin ilahduttanut, ja hei huomenna tulee neljä viikkoa täyteen täällä. Olen kokannut muutaman kerran kodinhoitajamme kanssa, olen muun muassa oppinut kuinka chapatia tehdään ( naan-leivän ja tortillaletun tapainen), oppinut hieman maustamisen saloista. Suosittelen kaikille juustokuminaa, joka on toiselta nimeltään myös jeera. Ei maistu muuten yhtään tavan kuminalle, josta en erityisemmin piittaa. Juustokumina antaa pienen ripauksen aasialaista eksotiikkaa lautaselle ja käy kaiken kanssa. I love it!

Viikonloppuna tuli syötyä vain kodin ulkopuolella. Perjantaina intialaisessa, jam! Lauantaina suomalaisten tuttujen grillijuhlissa, maistui niin kodilta, oli perunasalaatteja pariakin lajia, herkkusieniä sinihomejuustolla, tonnikalasalaattia ja paljon lihaa. Jälkiruokana taivaallisia juustoja, korvapuusteja (slurps!) sekä kääretorttua, maut toivat niin mieleen Suomeen. Eilen olimme paikallisessa ravintolassa, joka tarjosi menullaan paikallisia herkkuja, se oli  semmoinen paikka, minne ainakin kaikki vieraat täytyy viedä. Kasvisyöjälle tämä on paratiisi. Kaikissa paikoissa missä  olemme käyneet on menusta löytynyt välillä jopa enemmän kasvisvaihtoehtoja kuin lihaisia. On meinannut tulla valinnan vaikeus. Monet ravintolat myös mainostavat olevansa kasvisravintoloita ja sehän passaa minulle hyvin.

Aamurutiinini on muuttunut aamupalan osalta. Olen syönyt vuosikausia aina kaksi leipää juustolla, kurkulla ja herbamarelle. Nykyään blenderi sekoittaa minulle aamuisin mangoa, banaania ja jogurttia yhteen. Kuuma ilma pitää huolen siitä, että ei tule syötyä liian raskaasti. Vaaka on kyllä sitä mieltä, että muutama kilo on jo tullut lisää, luulen sen johtuvan ennemminkin juomista. Aina ei jaksa juoda vettä, limpparit ja olut tuntuvat tuovan paremmin viilennystä iholle.

Eilen illalla paikallisessa ravintolassa

Papumuhennosta ja toisessa cassavaa, jonkin sortin juuresta se on.

Kuka keksii mitä kuvasta puuttuu?

Kädet pestiin ennen ja jälkeen aterian.

Ruuan mukana täällä tulee harmillisesti aika usein erilaisia bakteereja, joista maha ei tykkää. Mies on sairastanut jo kerran mahapöpön ja minä sairastan parhaillaan, joku ameeba on löytänyt kodin mahastani. Närästää niin julmetusti kaiken aikaa, mutta onneksi lääkkeet pitävät kivun loitolla. Muu seurue söi kanaa, joka oli hautunut ainakin kaksi tuntia maakuopassa, oli kuulema ihan todella hyvää.

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

veitset ja haarukat :)

jenni kirjoitti...

Juuri niin Leena!

Anonyymi kirjoitti...

Tulee nälkä kuvia katsellessa ja juttuasi lukiessa. Tykkään ruuanlaitosta, mutta vaikka ostaisikin uusia ruoka-aineita niin mausteet ovat kuitenkin se samat tutut. Otan haasteen vastaan ja koitan tuota juustokuminaa. Otetaan vastaan myös muita hyviä ja kokeilemisen arvoisia reseptejä tai mausteyhdistelmiä.

Toivottavasti vatsanne tottuvat pian pöpöihin!

Elina

jenni kirjoitti...

Joo, mausteet tuo sen uuden säväyksen vaikka ihan tuttuunkin ruokaan. Kiitos vinkistä, ehkä minäkin taas kunnostaudun keittiön puolella ja jaan tännekin muutaman reseptin!