Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

23.3.2011

Sunstroke = auringonpistos

Tuli sitten vähän muutakin kuin likaiset jalat eiliseltä asuntojen katselmukselta, nimittäin pahanlaatuinen auringonpistos. Onneksi vain auringonpistos. Auringonpistoksista minulla on ihan tarpeeksi kokemusta, siksi tämä eilinen säikäytti niin paljon, että oli mentävä lääkäriin. Malaria ja dengue-kuume pelottelivat pääkopassa, vaikka niiden oireita minulla ei varsinaisesti ollutkaan. Vielä ennen kello kuutta minulla oli nälkä ja olo ihan normaali, illallisen jälkeen iski voimattomuus sekä hirmuinen päänsärky takaraivossa ja niska jäykistyi, vessanpönttöä tuli halailtua urakalla. Lääkäri epäili aivokalvontulehdusta (malaria ja dengue suljettiin pois verikokeiden tulosten perusteella), mutta lähetti kuitenkin kotiin nukkumaan. Aamulla päänsärky, niskajäykkyys ja pahoinvointi olivat poissa, huokaisin helpotuksesta. Jäljelle jäi vain väsynyt elimistö, mutta sen kanssa pärjään kyllä.

Seuraavana vuorossa on sähköposti Suomeen ja kysely aivokalvontulehdusrokotteesta. Keniassa terveysriskit ovat aivan omaa luokkaansa Namibian rannikkoon verrattuna, joten niihin on suhtauduttava vakavasti. Itse kuuluun siihen ihmisryhmään, joka vähättelee tarvetta mennä lääkäriin, jos kyse on vain minusta. Toisia kyllä määrätietoisesti patistan ja tiedostan sen itsekin, että parempi lääkärissä on käydä turhaan kuin sairastua vakavasti kotona.

Nimimerkillä; kun olkavarteni murtui, lähdin kävelemään kotiin.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sensuuri iski..;)Yritetään sinnikkäästi uudestaan! Nyt on kohtuullisen hyvä bloggausvauhti päällä! Aurinko löytänyt tiensä tännekin ja lämmittääkinn jo jonkun verran, arskoillekin on käyttöä!

Laura, freelance journalist kirjoitti...

Oho, oohan varovainen siellä. ei liikaa arskaa. hei, mikä sen teidän asuinalueen nimi on missä nyt asutte?

Annu kirjoitti...

voi pahamaineinen pistos. eihän iho kärähtänyt? ota nyt rauhassa sen auringon kanssa, ettei tarvii täältä asti lähteä käärimään ja rasvaamaan sinua armas.

Unknown kirjoitti...

Lotta - sinäkin pitkästä aikaa täällä! kivaa!

Laura - taisinkin tulla jo sanoneeksi, että bamburi / nyali. Toiset sanoo, että tämä on Bamburia ja toiset sanoo, että tämä on Nyalia.

Arskaa en oo muuten vielä kertaakaan ihan ottamalla ottanut. Aina sitä hakeutuu varjoon.

Annu - mun mielestä sinä voisit kyllä kiitää sieltä rasvaamaan ja käärimään mua kylmiin pyyhkeisiin. En kyllä palanut, tai sitä ei ainakaan huomaa tässä jo muuten punoittavassa ihossa. Miksei mulle voi tulla kaunista rusketusta?