Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

26.3.2012

Bebekirjoja

Järki todellakin jätti eikä ole vieläkään tullut oven taakse huutelemaan paluustaan. Mieli on aika tyhjä taulu tällä hetkellä ja ainoaa hupia ja miellyttävää ajanvietettä tuo Hippusen elämöinti vatsassa sekä toukokuun lopun ajattelu ja tietty se, että Martti on viime aikoina alkanut taas tuomaan kuonoansa vatsalle.


Vauva-aiheisia kirjoja on tullut hankittua verrattain vähän, ainakin minun lukutoukkomittapuullani. Syynä lienee myös se, että Mombasan valikoimat eivät ole vakuuttaneet. Tarjolla on vain aikamoista jenkkihuttua. Pregnancy for Dummies lähti Kapista mukaan ja loput kolme ovat tietystikin sieltä kotimaan kamaralta. Vauva - omistajan opas on insinöörikielellä kirjoitettu, ehkä enenmmän iseille tarkoitettu opus. Tosin mies ei sitä siitäkään huolimatta ole lukenut...


Itse olen kokenut nuo kolme muuta kirjaa oikein hyödyllisiksi. Rautaparta on fysioterapeutti koulutukseltaan ja hänen ajatuksensa ovat aika lailla samassa linjassa kuin minun. Unihiekkaa etsimässä -kirja tarjoaa taas ihan konkreettisia neuvoja riittävän unen tarjoamiseen. Liekö sitten oikeasti käytännössä toimin niin kuin kirja ehdottaa, mutta ainakin tällä hetkellä sen tärkein tehtävä on lieventää pelkoani siitä että en enää ikinä tule nukkumaan kunnolla. Tällä hetkellä uni on jo katkonaista, joskin sitä on riittävästi. Mutta siis, jos minut herättää yöllä niin olen niin pirun äkäinen, jos koirat yöllä haluaa ulos niin nekin mieluummin menee miehen puolelle nuuhkimaan, mies ottaa asian lungisti kun minä taas päästelen ärräpäitä.

Pregnancy for dummies on taas ollut hyödyllinen ihan jo senkin takia, että se on englanninkielinen. Lääkärillä on monta kertaa tullut huomattua, että raskaussanasto on ollut hieman hakusessa, kirja on myös oikein kattava eikä sorru lässyttämiseen, liian neuvovaan ja yksipuoliseen paasaukseen vaan kirja tarjoaa eri vaihtoehtoja ja antaa lukijan valita kantansa.

Että joo, hutiostoksia ei ole tullut tehtyä kirjojen suhteen, ainakaan jos tuo mies saisi luettua omasa läpi. Toki olen lukenut myös hirmuisen määrän vauvalehtiä niin brittiläisiä kuin suomalaisia sekä selannut läpi ison pinon  Mombasan kavereilta lainassa olleita kirjoja. Viime ajat ovat sitten kuluneetkin tiedonhankinnaksi lähinnä internetissä, mitä lähemmäs synnytys tulee sitä enemmän siitä janoan tietoa. Synnytyskertomuksia olen lukenut paljon, synnytyksen kulusta vielä enemmän. Keskustelupalstoja olen selaillut myös, mutta ne ei taida olla minua varten. Uusia blogeja on tullut ainakin kymmenen lukulistalle.

Mutta hei, ostarin viileys kutsuu. Mukavaa viikkoa itse kullekin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Insinööri on varmaan antanut tuon nimenkin : Vauva OMISTAJAN opas.

T: Isi

jenni kirjoitti...

Nimenomaan ja kirjan kannessahan myös sanotaan, että "käyttöohjeet, vianmääritys ja ensimmäisen vuoden huolto" ja suuta tituleerataan keskusyksiköksi, vaippoja turvatyynyiksi, itkun avulla voi määritellä vian eli onko kyseessä nälästä, märistä vaipoista jne... Ihan hupaisia juttuja siinä on.