Ristiriitaa. Vuodatusta. Tuen ja turvan tasapainoilua. Jäsenneltyä, mutta tiuhempaan jäsentelemätöntä.
Lokeroimista ja sen vimmaista vastustamista. Ihan varmasti jatkuvaa hikoilua.

26.3.2012

Maan mainiointa kahvia

Kenian tärkein vientituote teen ohella on kahvi. Ikuisen Kenian mollaamisen sijaan voisinkin vihdoin avoimesti tunnustaa, että täällä kahvi on ihan todella hyvää. Pikakahvista lähtien, oma ehdoton suosikkimerkkini on Dormans. Mombasa sai vajaa kuukausi sitten oman ensimmäisen Dormans-kahvilansa, tuohon meidän ainokaiseen ostariin.


Kahvila poikkeaa kaikin tavoin perusmombasalaisesta ravintolasta taikka kahvilasta. Täällä on selvästi haettu pelkistettyä eurooppalaista retrotyyliä. Minä peukutan sille, tervetullutta vaihtelua. Jopa menu on selvästi erilainen niistä iänikuisista mozzarellatomaatti ja kinkkujuustoleivistä.



Tämä cappuccino on niin vertaistansa vailla. Vaahto on tiheää ja täyteläistä, kahvi oikein tummaa ja vahvaa.


Tätä näkee harvemmin täällä päin maailmaa. Lehtisalaattia, vai miksi tuota kutsutaan?, jäävuorisalaatin sijaan, mangon palat siellä joukossa on aikas raikkaita. Itse leipä jätti toivomisen varaa, sisus oli herkkua, mutta leipä kuivaa ja vanhaa. Siitäkin huolimatta jäi hyvä mieli.




Kyllä viikko alkaa niin pal paremmin kunnon cappuccinolla, innostuin oikein shoppailemaankin. Puuvärejä, alleviivaustussin ja imetysliivejä :). Aion tehdä miehelle vauvakirjojen lukemisurakan hieman helpommaksi, vaadin siis mieheltäkin, että hän lukee unioppaan vastasyntynytosion, se on alle 40 sivua. Alleviivaan sieltä avainkohdat valmiiksi...

3 kommenttia:

Arja-täti kirjoitti...

Jenni, kyllä täällä vesi herahti suussa, kahvikuvaus mahtava.Kalustus niin retroa, kalusteet kuin suoraan lähikirppariltamme.Jos vielä sopivan viileä tila, niin kaikki hyvin.
T. Arja ja Leif

jenni kirjoitti...

Teidän tarvinnee tulla ihan itse testaamaan. Ja, juu tämä paikka toimii sähkökatkon aikana generaattorin voimin ja ilmastointi huutaa yötä päivää... ja minä tykkään.

Annu kirjoitti...

Voi Jenni, pienet asiat on niin tärkeitä. Sitä yhtä ja tärkeintä pientä asiaa sydän sykkyrällä jännäillen...